Een B.V. Oprichten: Een Soepele Reis met Finoptis

In this article:

Een B.V. oprichten?

Het oprichten van een Besloten Vennootschap (B.V.) is een spannende stap voor veel ondernemers. Het symboliseert groei, professionalisering en biedt fiscale voordelen. Maar het proces kan ook complex en tijdrovend zijn. Gelukkig maakt Finoptis, uw vertrouwde administratiekantoor, dit proces eenvoudiger en efficiënter door samen te werken met FIRM24. In deze blog leggen we uit hoe Finoptis u ondersteunt bij het oprichten van uw B.V. via een gebruiksvriendelijk online portaal.

 

Stap 1: Voorbereiding en Advies

Voordat u begint, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Finoptis helpt u bij het bepalen of een B.V. de juiste rechtsvorm is voor uw onderneming. Dit omvat het bespreken van de voordelen, zoals beperkte aansprakelijkheid en fiscale efficiëntie, en het afwegen tegen eventuele nadelen, zoals de administratieve verplichtingen.

 

Stap 2: Gebruik van het Online Portaal

Het online portaal van Finoptis, in samenwerking met FIRM24, is een cruciaal onderdeel in het proces van het oprichten van uw B.V. Dit platform is niet alleen ontworpen om het oprichtingsproces te stroomlijnen, maar ook om u als ondernemer te ontzorgen. Hieronder lichten we toe hoe Finoptis u begeleidt bij het gebruik van dit portaal en hoe we u ondersteunen van begin tot eind.

Invoeren van Basisinformatie Zodra u toegang krijgt tot het online portaal, begint u met het invullen van de basisinformatie over uw toekomstige B.V. Dit omvat:

 1. Bedrijfsnaam: U kiest een unieke naam voor uw onderneming. Finoptis kan u adviseren over de richtlijnen voor het kiezen van een bedrijfsnaam en helpt bij het controleren van de beschikbaarheid ervan.

 2. Doel van de onderneming: U omschrijft het hoofddoel van uw B.V. Dit is belangrijk voor zowel de oprichtingsakte als voor de duidelijkheid over de activiteiten van uw onderneming.

 3. Structuur van het aandelenkapitaal: U geeft aan hoe het aandelenkapitaal van uw B.V. wordt verdeeld. Dit omvat het aantal aandelen en de waarde per aandeel. Finoptis biedt hierbij advies om ervoor te zorgen dat de structuur past bij uw zakelijke behoeften en toekomstplannen.

Finoptis exact online administartie

 

Procesbegeleiding van begin tot eind Finoptis begeleidt u gedurende het hele proces:

 • Controle en bevestiging: Nadat u alle informatie heeft ingevuld, controleert Finoptis de gegevens op volledigheid en nauwkeurigheid. We zorgen ervoor dat alle informatie correct is en voldoet aan de wettelijke vereisten.

 • Communicatie met de notaris: Indien er vragen of verzoeken vanuit het notariaat komen, neemt Finoptis de verantwoordelijkheid om deze te beantwoorden. We fungeren als uw tussenpersoon, zodat u zich kunt concentreren op uw onderneming.

 • Opvolging en updates: Gedurende het hele proces houdt Finoptis u op de hoogte van de voortgang. We zorgen ervoor dat u geïnformeerd blijft over elke stap en bieden ondersteuning waar nodig.

 

Voordelen van het Online Portaal Het gebruik van het online portaal via Finoptis biedt diverse voordelen:

 • Efficiëntie: Door het digitaliseren van het proces bespaart u tijd en worden fouten geminimaliseerd.

 • Gemak: U heeft toegang tot het portaal op elk gewenst moment, wat flexibiliteit biedt in uw drukke schema.

 • Deskundige Begeleiding: Met de expertise van Finoptis bent u verzekerd van professionele ondersteuning en advies.

 

Stap 3: Notariële formaliteiten en inschrijving bij de Kamer van Koophandel

Het oprichten van een Besloten Vennootschap (B.V.) omvat twee cruciale stappen: de notariële formaliteiten en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK). Finoptis, in samenwerking met FIRM24, zorgt ervoor dat deze stappen naadloos op elkaar aansluiten, waardoor het proces efficiënt en gestroomlijnd verloopt.

Notariële Formaliteiten De eerste stap in dit gecombineerde proces is de gang naar de notaris. Via het online portaal van Finoptis en FIRM24 wordt een afspraak met een notaris in uw regio geregeld. Tijdens deze afspraak worden de volgende acties ondernomen:

 1. Doornemen van de oprichtingsakte: De notaris neemt samen met u de oprichtingsakte door, waarin de details van uw B.V. zijn vastgelegd.

 2. Formele ondertekening: Na het doornemen en goedkeuren van de oprichtingsakte, ondertekent de notaris deze formeel. Dit is een essentiële stap waarmee uw B.V. officieel wordt opgericht.


Inschrijving bij de Kamer van Koophandel Direct aansluitend op de notariële formaliteiten volgt de inschrijving van uw B.V. bij de KvK. Finoptis assisteert u bij dit proces door:

 1. Verzamelen van documenten: Finoptis helpt u bij het verzamelen van alle benodigde documenten voor de inschrijving, waaronder de door de notaris ondertekende oprichtingsakte.

 2. Inschrijvingsproces: Wij begeleiden u bij het invullen van de inschrijfformulieren en zorgen ervoor dat alle informatie correct en volledig is.

 3. Afhandeling bij de KvK: Na het indienen van de inschrijvingsformulieren en de benodigde documenten, zorgt Finoptis ervoor dat de inschrijving bij de KvK soepel verloopt.

 

Stap 4: Administratie en doorlopende ondersteuning

Het succes van uw Besloten Vennootschap (B.V.) hangt niet alleen af van een goede start, maar ook van effectief beheer en onderhoud van uw administratie en financiën. Finoptis speelt hierin een cruciale rol door zowel de administratieve inrichting als de doorlopende ondersteuning te verzorgen. Wij integreren deze stappen om u een naadloze, efficiënte ervaring te bieden.

Administratieve Inrichting met Exact Online en Yuki Na de oprichting van uw B.V. is het essentieel om een solide administratieve basis te leggen. Finoptis helpt u hierbij door:

 1. Opzetten van Boekhouding: We adviseren en ondersteunen bij het opzetten van uw boekhouding, zodat deze vanaf het begin correct en efficiënt is.

 2. Keuze van Software: Met het oog op gebruiksgemak en efficiëntie, bevelen wij Exact Online en Yuki aan – twee toonaangevende online boekhoudsystemen. Deze platforms stellen u in staat om gemakkelijk documenten aan te leveren en uw boekhouding te monitoren.

 3. Implementatie van Processen: We helpen bij het implementeren van efficiënte administratieve processen, zodat uw financiële administratie soepel en zonder problemen verloopt.


Doorlopende Ondersteuning voor Administratie en Fiscaliteit Ook na de oprichting van uw B.V. blijft Finoptis een betrouwbare partner. Onze doorlopende ondersteuning omvat:

 1. Fiscaal Advies: Ons team van experts biedt deskundig fiscaal advies om ervoor te zorgen dat uw onderneming voldoet aan alle fiscale verplichtingen en optimaal gebruikmaakt van fiscale voordelen.

 2. Jaarrekeningen en Rapportages: Wij verzorgen de jaarrekeningen en andere financiële rapportages, essentieel voor het inzichtelijk maken van de financiële gezondheid van uw onderneming.

 3. Beantwoorden van Administratieve Vragen: Voor alle vragen omtrent uw administratie, groot of klein, staat ons team altijd klaar om u te ondersteunen.

Geïntegreerde aanpak door de administratieve inrichting en doorlopende ondersteuning te combineren, biedt Finoptis een geïntegreerde aanpak die zorgt voor continuïteit en stabiliteit in het financiële beheer van uw B.V. Met onze expertise in Exact Online en Yuki, garanderen we niet alleen een gestroomlijnde boekhouding, maar ook een helder inzicht in uw financiële situatie, waardoor u weloverwogen beslissingen kunt nemen voor uw onderneming.

Het oprichten van een B.V. is een grote stap, maar met de juiste ondersteuning hoeft het geen hoofdpijn te zijn. Finoptis, biedt een gestroomlijnd, digitaal proces dat u tijd en moeite bespaart. Van voorbereiding tot doorlopende ondersteuning, wij staan aan uw zijde om ervoor te zorgen dat uw onderneming floreert. Bent u klaar om de volgende stap te zetten met uw bedrijf? Neem contact op met Finoptis en begin vandaag nog aan uw reis naar succes.

 

Boekhouding uitbesteden aan Finoptis

Wij zijn een online administratiekantoor voor ZZP’ers en MKB’ers. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise weten wij als geen ander hoe we voor jou een zorgeloos boekhoudtraject moeten verzorgen.

Wij verzorgen niet alleen de boekhouding maar doen ook de belastingaangiftes voor onze klanten. Denk hierbij aan de inkomstenbelasting, btw-aangifte, loonbelasting en vennootschapsbelasting. Onze adviseur zorgt ervoor dat je belastingaangiften correct en zo gunstig mogelijk worden ingediend. Zo betaal je nooit te veel belasting!

 

Ook hebben we genoeg expertise in huis om zowel op financieel als fiscaal gebied je te adviseren.

We leggen de nadruk op persoonlijk contact, real-time inzicht en vaste tarieven. Zo ben je bij ons altijd verzekerd van een vast contactpersoon die alle ins en outs van jouw bedrijf kent. Daarnaast heb je altijd online inzicht in je financiële zaken en kom je achteraf nooit voor verrassingen te staan.

 

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Neem gerust contact op.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Recent articles

Featured articles