Neem contact op!

Neem contact op met administratiekantoor Finoptis voor al uw fiscale vragen.

Vestiging Soest

Koningsweg 2-11, 3762EC Soest

Vestiging Amsterdam

Keurenplein 11A, 1069 CD Amsterdam

Laat je gegevens achter en wij nemen contact op met je!

FAQ (Veelgestelde vragen)

Algemene vragen

Als ondernemer ben je verplicht om een administratie bij te houden en te bewaren in een controleerbare boekhouding. Het bijhouden van je administratie geeft tevens ook financieel informatie over jouw bedrijf.

Een IB-ondernemer mag gebruik maken van een aantal fiscale aftrekposten waardoor je minder belasting betaalt. De aftrekposten voor IB-ondernemingen zijn:

  • De zelfstandigenaftrek
  • Startersaftrek
  • Meewerkaftrek
  • Eventueel investeringsaftrek
  • MKB-winstvrijstelling

Voor particulieren geldt geen wettelijke bewaarplicht. Maar vanwege naheffingen door de belastingdienst is het slim om je administratie 5 jaar te bewaren.
Voor bedrijven en zelfstandigen geldt wel een wettelijke bewaarplicht van 7 tot 10 jaar.

Bij het starten van een eigen bedrijf komt veel kijken. Je moet je oriënteren op het gebied financiering, administratie, belastingen, verzekeringen etc. Daarom is het verstandig om informatie in te winnen bij een boekhouder. Finoptis is bereid om je te assisteren bij het starten van je onderneming. Een kennismakingsgesprek is gratis.

Over Finoptis

Bij Finoptis krijg je een vaste contactpersoon die samen met jou aan jouw bedrijf werkt. We begeleiden ondernemers naar een financieel gezond en winstgevend bedrijf. Door middel van een vast maandbedrag weet jij precies van te voren waar je aan toe bent.

Omdat wij in de cloud werken gebruiken wij dan ook alleen maar betrouwbare leveranciers. Onze beveiliging voldoet aan hoog gestelde eisen. Lees hier meer over de beveiliging van Exact Online.

Bij het overstappen nemen wij al het extra werk voor je uit handen. Binnen 3 stappen zorgen wij er voor dat de omschakeling vlekkeloos verloopt. Onze overstapservice is gratis. Je huidige accountant of boekhouder is verplicht aan ons om alle relevante informatie over te dragen.

Zeker niet! Het maakt niet uit waar je vandaan komt uit Nederland. Iedereen is welkom. Finoptis is goed bereikbaar per telefoon, whatsapp en e-mail. Wij komen ook graag bij jou langs!

Tarieven & Diensten

Wij leveren de volgende diensten:

Klik op de bovenstaande onderwerpen om hier meer over te lezen.

Alle vaste werkzaamheden zitten in je abonnement, zoals het bijhouden van je administratie, aangifte omzetbelasting en inkomstenbelasting. Zie tarieven.

Alleen incidentele zaken worden extra in rekening gebracht. Dit wordt van te voren duidelijk gecommuniceerd.

Het is niet mogelijk om bij Finoptis je administratie op papier aan te leveren.